Activiteiten > Atelier

Atelier

atelier schilderenHet atelier van DAC 'de Vermeer' is een sfeervolle ruimte met veel invallend zonlicht. Er kan gewerkt worden met allerlei technieken op het gebied van tekenen, schilderen en keramiek.

Het atelier staat open voor een ieder die zijn persoonlijke creatieve mogelijkheden en talenten wil ontdekken en ontwikkelen.
Eigen initiatief en zelfstandigheid worden gestimuleerd. Bij vragen is er deskundig begeleiding aanwezig.

Teken en schilderen:

In het atelier kan vrij worden gewerkt.
Op maandagmiddag, dinsdag, donderdag en vrijdag is er professionele begeleiding aanwezig (zie rooster).
Naast persoonlijke creatieve ontplooiing biedt het atelier de gelegenheid om technische en inhoudelijke kennis uit te wisselen.

Wat betreft de werkruimte zijn er tafels en schildersezels om aan te werken.
Er is materiaal en gereedschap o.a. in de vorm van diverse verfsoorten zoals olie- en acrylverf, penselen en papier of houten panelen om op te schilderen.
Panelen kunnen eventueel aangeschaft worden via de houtwerkplaats. Voor het gebruik van het materiaal wordt een vergoeding gevraagd. Het  gebruiken van eigen materiaal is ook mogelijk.

Keramiek

DAC de Vermeer atelier karamiek portretEen deel van het atelier is ingericht om te werken met keramiek.

Hier kan men gebruik maken van de verschillende technieken van het kleien en het decoreren van de gebakken klei.

Het handvormen van klei is een techniek die zich leent voor allerlei vormen en de mogelijkheden zijn haast eindeloos. Ook kun je leren hoe je een holle vorm opbouwt, een portret kunt boetseren, kunt werken met plakken klei, het klei gieten en het draaien op de elektrische draaischijf.

Er is een oven aanwezig om de klei te bakken. Daarna kan het werk worden geglazuurd en op andere manieren worden gedecoreerd en wordt het nog een keer gebakken.

Naast het reguliere aanbod van klei bewerken doen we een aantal keren in het jaar een zogenaamde Raku-stook, dit gebeurd buiten. Dit is altijd een bijzondere dag met mooie en bijzondere werkstukken.

Sinds een aantal  maanden worden in het atelier ook  keramische kweekschaaltjes gemaakt voor Puur Drents. Zij gebruiken deze voor o.a. verschillende markten en voor de verkoop.

<< vorige pagina