Activiteiten > Atelier

Atelier

atelier schilderenHet atelier van DAC 'de Vermeer' is een sfeervolle ruimte met veel invallend zonlicht. Er kan gewerkt worden met allerlei technieken op het gebied van tekenen, schilderen en keramiek.
Het atelier staat open voor een ieder die zijn persoonlijke creatieve mogelijkheden en talenten wil ontdekken en ontwikkelen.
Eigen initiatief en zelfstandigheid worden gestimuleerd. Bij vragen is er deskundig advies aanwezig.

Teken en schilderen:

In het atelier kan vrij worden gewerkt.
Op dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur en op donderdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur is er professionele begeleiding aanwezig (zie rooster).
Naast persoonlijke creatieve ontplooiing biedt het atelier de gelegenheid om technische en inhoudelijke kennis uit te wisselen.

Wat betreft de werkruimte zijn er tafels en schildersezels om aan te werken.
Er is materiaal en gereedschap o.a. in de vorm van diverse verfsoorten zoals olie- en acrylverf, penselen en papier of houten panelen om op te schilderen.
Panelen kunnen aangeschaft worden via de houtwerkplaats. Voor het gebruik van het materiaal wordt een vergoeding gevraagd.

Kunstenaars DAC de Vermeer doen mee aan Special Award 2015!

Keramiek

Een deel van het atelier is ingericht om te werken met keramiek.

Hier kan men kennismaken met de basistechnieken van het kleien.

Het handvormen van klei is een techniek die zich leent voor allerlei vormen en de mogelijkheden zijn haast eindeloos. Zo kun je onder andere leren hoe je een holle vorm kunt opbouwen.  De zgn. duimpotjes kun je opbouwen van vormen met ringen en plakken klei.
Er is een oven aanwezig om biscuit te bakken. Daarna kan het worden geglazuurd en wordt het nog een keer gebakken.

Daarnaast kun je leren werken op een draaischijf.
Beginners leren de techniek van het kneden, centreren en het stap voor stap aanleren van deze aloude ambachtelijke vorm van keramiek.

<< vorige pagina