Pompoen-mosterdsoep!

Dinsdag 9 oktober zijn we met 800kg van onze zelfgekweekte pompoenen naar De Kleinste Soepfabriek in Leek gereden. Hier zijn we druk bezig geweest om voorbereidingen te treffen voor onze eigengemaakte pompoen-mosterdsoep!

We zijn daar heel vriendelijk ontvangen en hebben uitleg gekregen over de hygiëne regels. Gekleed in een witte of blauwe stofjas, haarnetje en goed gewassen handen zijn we de werkvloer op gegaan. We werden verdeeld en kregen in tweetal vaste taken. Zo moesten de pompoenen gewassen, gesneden en ontpit worden.

Na al het harde werk heeft De Kleinste Soepfabriek het kruidenmengsel voor onze eigen pompoen-mosterdsoep klaar gezet en kwamen er heerlijke geuren vrij! Helaas kon de soep pas de volgende dag de grote “pan” in om gemaakt, gekoeld en gepot te worden. Dus dit proces hebben we helaas niet mee kunnen kijken.
Maar….. het eindproduct liegt er niet om! Onze pompoen-mosterdsoep is een feit!!

Nadat de potten zijn opgehaald hebben we in samenwerking met onze collega’s van het Grafisch Centrum een mooi etiket gemaakt en op de potten geplakt. Klaar voor de verkoop!
Dus, kom gezellig even neuzen bij Tuin & Kringloopwinkel Calendula en neem gelijk een heerlijke gezonde maaltijd mee voor thuis!
De pot van 400ml kost, zolang als de voorraad strekt! €3,95 of 2 potten voor €5.00!