Ramon

Ik heet Ramon.
Ik ben in 1997 begonnen met een cursus tekenen en schilderen. Na een aantal jaren les te hebben gehad werk ik nu in kunstatelier de Ruimte.

Onderwerpen waarover ik graag schilder zijn poezen, tulpen, bomen, fanfare en trommels. Maar ook draken, spinnen, vleermuizen en vrachtauto's zijn in mijn werk te zien. Ik hou van griezelige en spannende dingen.

Werkwijze:
Ik maak eerst een werktekening. Ik teken dan mijn ideeën op papier met potlood. Daarna trek ik de potloodlijnen na met een watervaste stift. Dan schilder ik alles in. In een werktekening kan ik nog wat veranderen en een keuze maken wat ik daarna op doek ga schilderen.

Werken in opdracht:
Ook heb ik in opdracht voor een klant gewerkt. Ik heb eerst een aantal werktekeningen gemaakt, waaruit de klant kon kiezen. Meestal wordt er vanuit een thema gewerkt. Het is de fanfare in de stad geworden wat ik in opdracht op doek heb geschilderd.

Kunstenaar van de maand:
Ook ben ik kunstenaar van de maand geweest. "Griezelen met Ramon" was mijn thema. Er zijn veel mensen komen kijken. En ik vond het leuk om over mijn werk te vertellen.

Ramon werkt in kunstatelier de Ruimte
Locatie: Kloosterhaven te Assen
 
Meer werken van Ramon:

Anderen bekeken ook: