Daat-Drenthe heeft zich gespecialiseerd in arbeidsintegratie voor mensen die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt vanwege psychische problemen.
Binnen de bedrijfsmatig georganiseerde ‘lerende omgeving’ van de Daat-bedrijven wordt stap voor stap toegewerkt aan het kunnen voldoen aan de functie- eisen van een (betaalde) baan.
Wij proberen mensen weer bemiddelbaar te maken voor betaald of onbetaald werk door werkervaringsplaatsen aan te bieden, zowel intern als in het bedrijfsleven.>

Trajectvormen

Daat-Drenthe heeft verschillende trajectvormen, zowel de voorschakeltrajecten arbeidsintegratie als sociale activeringstrajecten.

Voor wie?

Voor iedereen die in zorg is (geweest) bij een behandelaar of een GGZ instelling en een grote afstand heeft tot de arbeidsmarkt. Zie onze folder.

Met welk doel?

  • voorkomen of verminderen van sociaal isolement
  • ontwikkelen van arbeidsvaardigheden
  • toewerken naar (her)plaatsing op de arbeidsmarkt
  • kennis en ervaring opdoen op het gebied van werk

 

Welke bedrijven?

Wij bieden arbeidstraining en arbeidsmatige dagbesteding aan op het gebied van administratie, houtbewerking, metaalbewerking, lijstenmakerij, meubelstoffering, boekbinderij, grafisch werk, facilitair en schoonmaak, fietsenreparatie en tuinwerkzaamheden in combinatie met winkelwerkzaamheden. Meer informatie kunt u hier vinden: Plan-Support, Calendula Tuin- & kringloopwinkel, BicicletteriaBike Shop en EHP Saunabouw.